Ιστορικό

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Οκτώβριο του 2010, υπό την σκέπη του αναπτυξιακού και εκπολιτιστικού συλλόγου και κατόπιν προτροπής το Αλέξανδρου Κιζυριάδη δημιουργήθηκε η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗΛΟΥ. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν, χωρίς περιορισμό, όσοι από τους κατοίκους της Μήλου αγαπούν το θέατρο.
Σκοπός της ομάδας, είναι τα μέλη της να γνωρίσουν το θέατρο μέσα από σεμινάρια και θεατρικές ασκήσεις και να συμμετέχουν τελικά στις θεατρικές παραστάσεις της. Τόσο το υποκριτικό κομμάτι όσο και το δημιουργικό των παραστάσεων, αναλαμβάνονται εξολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας, με μοναδικό άξονα την γνήσια ερασιτεχνική τους διάθεση.
Τα θεατρικά δρώμενα είναι μια διαδικασία «συλλογική», η οποία προϋποθέτει ευνοεί τη «συμφιλίωση», την «αλληλεγγύη» και την «συνεργατικότητα».

ΔΡΑΣΕΙΣ

Την άνοιξη του 2011 παρουσιάσαμε σε μια πανδαισία χρώματος, μουσικής και κεφιού την παιδική παράστασή μας Ο πόλεμος της Κουτσουλιάς του Ευγένιου Τριβιζά.

Στις 28 Οκτωβρίου 2011 Υπό την αιγίδα της Θεατρικής Ομάδας ΜΉΛΟΥ πραγματοποιήθηκε Με επιτυχία η παράσταση της Ιρίνας Μπόικο " το παντζαράκι". Ευχαριστημένοι οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με τους ηθόποιους στα δρώμενα της παράστασης. Μετά την λήξη της παράστασης η κυρία Μπόικο αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια των επισκέψεων της στο νησί μας.

Στις 22 Νοεμβρίου 2011 υπό την αιγίδα της Θεατρικής Ομάδας Μήλου η Ιρίνα Μπόικο διοργανώνει σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Η συμμετοχή των παιδιών σε δημιουργικά εργαστήρια είναι πολύ σημαντική γιατί έτσι ανοίγουν οι ορίζοντες των παιδιών, ενεργοποιείται η φαντασία τους, αναπτύσσεται η σκέψη τους, κάνουν κατασκευές και μαθαίνουν να συνεργάζονται.

  • 16 Απρίλιου 2011 Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΣ του Ευγένιου Τριβιζά 
  • 21 Ιουνίου 2012 ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ του Αζίζ Νεσίν 
  • 28 Ιουνίου 2012 ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΝΙΚΟΛΑ του Δημήτρη Ποταμίτη
  • 12 Μαΐου 2013 Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ του Νηλ Σάιμον σε μετάφραση Γρηγόρη Βαλτινού
  • 12 Μαίου 2014 ΦΟΥΣΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑ του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.